首页 >> 新闻头条 >>人物报道 >>名师 >> FILLSTUDIO | 安静的张力
详细内容

FILLSTUDIO | 安静的张力

时间:2019-09-16     【转载】   来自:Fillstudio官方授权   阅读

01.gif



物象,设计者定义为:物体在被干预的情况下所形成的可能性意象。

An object's image, as defined by the designer, is the possible image formed as a result of manipulation of such object.






物象,设计者定义为:物体在被干预的情况下所形成的可能性意象。设计者试图去梳理人与物在空间中的存在状态。设计者迷恋“安静的张力”,在可度量的空间形态中,在物与物之间,唤起不可度量的感知与想象。

An object's image, as defined by the designer, is the possible image formed as a result of manipulation of such object.The designer has attempted to summarize the existential state of people and objects in space.

Designers are obsessed with "quiet tension",which arouses immeasurable perception and imagination  in measurable spatial form and between objects.






平面功能区主要由入口处外通道及功能区内通道来连接,而处于内外通道之间的多功能柜体一方面作为入口与办公区的一个遮挡与缓冲,其次将共享水吧功能及灯具集合在柜体造型中,它整体以一种诙谐,陌生又极具装置感的状态在不同的位置以不一样的形态出现。

The planar functional area is mainly connected by an exterior passage by the entrance and an interior passage within the functional area. On the one hand, the multi-functional cabinet between the interior and exterior passages acts as a screen and a buffer between the entrance and the office area. On the other hand, by integrating the function of a public refreshment bar with lamps, the cabinet adopts a somewhat humorous yet strange and very practical take on design as it appears to change form in different locations within the space.




办公区公共通道一侧采用通透玻璃材质,意在最大限度地收集自然光线。自然光线,作为平面规划的重要线索,它连接空间里的一切要素。在光线的见证下,材质,物体,形态,色彩等种种空间要素,达成诗意情境。

Transparent glass is used on one side of the public passageway in the office area to maximize the amount of natural light. Natural light, as an important clue of plane planning, connects all elements in the space. Under the witness of light, materials, objects, forms, colors and other spatial elements achieve poetic situation.






设计者企图模糊空间的功能性,把它打造成一个带有亲和力的场所,它具备艺术馆的品质感,人与物在其中变换交织,空间氛围跟着自然光线的变化持续,保持某种未完成状态。

More over, the designer has attempted to obscure the functionality of the space and make it a friendly, laid-back space. It has the quality ofa museum and is a space in which people and things transform and intertwine together. The atmosphere of the space changes continuously with the change in natural light, and keep some kind of unfinished status.






Fillstudio研发的《男孩》半身雕塑似乎在用自己的方式与空间展开对话,它给空间注入些许静谧的感觉。

The half-body " boy" sculpture,created by fillstudio,seems to be talking to space in its own way, giving the space a sense of stillness.




设计者认为对物的认知应超越它本身的形体与色彩属性,物与物,物与人的关系应当是值得被关注和按某种空间逻辑进行编辑的。The designer believes that recognition of an object should go beyond its form and color attributes, and that the relationship between objects and between objects and people should be worthy of attention and edited based on spatial logic.






在这个项目中,空间作为事件激发器,促使人与物在互动过程中建立关系并延展自身意涵,并最终建立情感连接。

In this project, space acts as an event trigger, promoting the interaction and establishment of relationships between people and objects, and enabling them to look beyond their intended meaning and finally establish an emotional connection with each other.

 








设计者在满足基本功能需求的前提下,借助空间架构与细节设计,尝试去呈现空间的艺术性和当代性。The designer has attempted to present the artistic and contemporary nature of the space with the help of spatial structure and detailed design while also meeting basic functional needs.通过物化的空间去琢磨时间,而深植于设计者内心的“未完成”,即某种想象的空间,还在继续......

Through materialized space to ponder over time, and deeply rooted in the heart of the designer "unfinished", that is, the space of some kind of imagination, is still continuing......


024.jpg



平面图


平面图.jpg




Name | 项目名称:物象 | OBJECT IMAGE

Interior Design | 主案设计:杨跃文  | FILL STUDIO 

Assistant design | 助理设计:吴瑾 唐美琼 林千植 | FILL STUDIO

Technical execution|技术执行:洪海湛  

Installation |艺术装置:FILL - ART 

Photographer | 摄影师:花觉摄影 FEAST VISION

Editor | 编辑:梁健苗 | FILL STUDIO

Location | 项目地点:广东佛山

Area | 项目面积:350㎡

Client | 项目业主:S · H · F

Date | 完成时间:20190218



设计师照片.jpg



杨跃文    广州美术学院硕士    FILLSTUDIO创办人 


Fillstudio是一家新锐跨学科设计工作室,由杨跃文先生于2015年创立,业务涵盖室内设计,产品设计,品牌咨询及艺术指导。艺术与技术,亦即想象与现实本体之间的高度契合是工作室在日常事务中践行的首要原则。设计师尝试以当代的视角,结合严谨的工作方式去践行空间设计美学,最终赋予项目以舒适感,艺术性及永恒性。

Fillstudio is a cutting-edge interdisciplinary design studio founded in 2015 by Mr. Yang Yuewen, specialized in interior design, product design, brand consulting and art direction. It is the primary principle of the studio to reconcile art and technology, imagination and reality to the highest standard in its daily practices. Designers try to manifest the aesthetics of space design with a contemporary perspective and a rigorous way of working, ultimately giving the project a sense of comfort, artistry and timelessness.

团队曾获得意大利A-DESIGN设计奖,APDC亚太室内设计奖, IAI设计奖,I-DING 奖,艾特奖,金堂奖等设计大奖。

The team has won the Italian A-DESIGN Design Award,APDC Asia Pacific Interior Design Award, IAI Design Award, I-DING AWARD,  IDEA - TOPS Award, JINTANG Prize,  and other design awards.  


委托01.jpg



免责声明:

中国设计联盟网仅提供提供信息存储空间服务。文章中图片和文字仅代表该作者观点。如有信息侵犯了您的权益,请告知本站将立刻删除。


设计联盟管理/Will

如需转载请申明


分割.jpg


首页    头条    住宅    办公    更多 

888999999.jpg


甲方
乙方
0
×

购物车

商品名称 数量 产品单价 折扣 总计
金额总计:¥23立即结算